Dagje Sneek

U kunt een dagje Sneek op vele manieren beleven. Via een stadswandeling, via een stadsrondvaart, per fiets, u zegt het maar. Ook voor jong en oud is Sneek is er genoeg te doen. Een dagje uit naar Sneek of op vakantie in Sneek? Leuke uitjes voor een uitstapje of weekendje Sneek zijn er genoeg. Wat dacht u van een bezoek aan historische gebouwen, genieten van de natuur in één van de prachtige parken of cultuur snuiven bij één van de historische gebouwen en/of monumenten die Sneek rijk is. In Sneek zijn diverse bedrijven die afwisselende arrangementen hebben samengesteld voor diverse doelgroepen, al dan niet in combinatie met overnachtingen.

Uitgaanscentrum Zuidwest-Friesland

Als uitgaanscentrum voor Zuidwest-Friesland kent Sneek een groot aantal restaurants, cafés, bruine kroegen en discotheken. In de zomer is het daarnaast goed vertoeven op de vele terrassen die Sneek rijk is. Sneek, volop in actie! Sneek heeft het hele jaar door afwisselende evenementen voor jong en oud, zoals de Sneekweek, de Springkussenelfstedentocht, Kleintje Sneekweek Stappersavond, Sinterklaasintocht, Sneeker Dweildag, Lekker Sneek, Swinging Sneek, toeristische braderieën, etcetera.

Voor funshoppen is Sneek 'the place to be'

Winkelen in Sneek is een leuke bezigheid. Het is er altijd gezellig druk. De plaats heeft met zijn voorzieningen al jaren een grote aantrekkingskracht op inwoners uit de Friese Zuidwesthoek en de vele duizenden toeristen die ieder jaar op bezoek komen. Sneek is dan ook niet voor niets verkozen tot beste winkelstad boven de grote rivieren. Het centrum van Sneek is goed bereikbaar via weg en waterwegen en ook via openbaar vervoer is Sneek goed bereikbaar. Funshoppen is in Nederland de meest favoriete vrijetijdsbesteding en Sneek is daarvoor dan ook 'the place to be' met de vele leuke winkels die Sneek te bieden heeft.

Overnachten

Overnachten in Sneek kan op diverse manieren. Sneek heeft meerdere prima hotels, pensions, groepsaccommodaties en een jeugdherberg. Ook overnachten op de zeilschool of camping behoort tot de mogelijkheden.