Galerie Bax - Expositie Wigle Engelsma & Jan van der Meulen

Tentoonstelling
Wigle Engelsma
Waar Galerie Bax Kunst haar 25-jarig bestaan mag vieren, valt kunstenaar over Wigle Engelsma hetzelfde te zeggen. Wigle is in 1992 afgestudeerd aan de academie Vredeman de Vries en heeft dus ook in 2017 een jubileum, want dan werkt hij 25 jaar als zelfstandig Beeldend Kunstenaar. De meeste inspiratie doet Wigle op tijdens het rond varen met zijn platbodem over de Friese meren, Zeeuwse wateren, Nederlandse, Duitse en Deense wadden en de Oostzee. Hij heeft zich gespecialiseerd in maritieme tekeningen, schilderijen in diverse technieken en ruimtelijke sculpturen van toegevoegde materialen zoals: staal, oud gereedschap, hout en schroot.
Beide richtingen passen goed bij Wigle, want geboren aan boord, opgegroeid met water en schepen, daarna werkzaam op verschillende scheepswerven, was dit een goede basis in zijn werk als kunstenaar.

Jan van der Meulen
Van de inmiddels 81-jarige alleskunner zijn bijzondere ingetekende steendrukken te zien. Door het subtiele karakter vormen zij een soort landschappen, die natuurlijk wel in de zokenmerkende stijl van Jan van der Meulen gemaakt zijn.  
De kunstenaar keert na verhuizingen buiten Friesland terug in Burgum, begin jaren ’90. Sinds deze tijd werkt Jan  veelvuldig met Peter & Redmer Bax samen. Meerdere malen heeft hij er geëxposeerd, solo en in groepsverband. Samen zijn er talloze kunstprojecten uitgevoerd.

In de jaren ’70 ontwikkelde van der Meulen een nieuwe vlakdruktechniek die hij ‘staaldruk’ noemt en waar hij later patent op zou krijgen. Hij verschijnt in het Guinness Book of Records met de grootste staaldruk ter wereld en schrijft een boek over lithografie en staaldruk.
Tijdens zijn kunstenaarsloopbaan begint hij eind jaren ‘90 met het maken van driedimensionale objecten van overwegend afvalmateriaal zoals strandhout en auto-onderdelen. Hij kan dan ook geen afvalcontainer tegenkomen of hij duikt er op de kop in. Enkele van zijn nieuwste creaties zijn tijdens de expositie te bezichtigen.

Wanneer?

Vanaf Zaterdag 3 juni 2017 tot Zaterdag 15 juli 2017

Dag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
Vrijdag
Zaterdag

* zaterdag 3 juni opening om 17.00 uur

Contactgegevens

Galerie Peter Bax

Singel
8601 AM Sneek

Singel Model.NdtrcItem.HouseNumber
8601 AM, Sneek