Galerie Bas 10: Expositie

Tentoonstelling
Silvia Benniks:Silvia Benniks laat olieverf schilderijen op paneel zien. Het zijn werken die geïnspireerd zijn op datgene wat ze heeft waargenomen met een vleugje fantasie,waardoor er een bijzondere sfeer ontstaat. Het waren voorheen de reizen per fiets door verre landen die Silvia Benniks inspireerden, nu is het haar dochter Frida en andere, meestal jonge mensen  die op zoek zijn naar zichzelf. 
Marja Dijkstra: van 2012 tot juni 2017 volgde ik de studie schilderkunst aan de Klassieke Academie in Groningen. In het kader van mijn afstuderen koos ik er uiteindelijk voor om een serie werken in houtskool te maken van de Groene Ster( Griene Stjer in het Frysk), het tussen mijn woonplaats Tytsjerk en Leeuwaren gelegen natuur/recreatiegebied.

Ellen Floris: Ellen Floris is een veelzijdig kunstenaar: ze schildert, fotografeert en maakt Juttertjes: absurdistische tafereeltjes van gevonden materiaal. Ze is vooral bekend van haar waddenfoto’s, maar ook haar waterfoto’s mogen er zijn. Met oog voor detail toont Ellen waterbeelden zoals we die allemaal kennen maar meestal aan voorbij lopen. Abstract en vervreemdend. En wonderschoon.

Aebele Trijsburg: Aebele Trijsburg (geboren 1991) afgestudeerd aan Academie Minerva in 2013, woont en werkt in Heerenveen) www.aebele.com. Aebele maakt schilderijen en foto’s die zich kenmerken door stilte en eenvoud. De duidelijke figuren en ruimtes lijken op het eerste gezicht zelf de essentie van het werk. In tweede instantie vertelt het beeld een verhaal waarvan het onderwerp zich verbergt, soms binnen in het werk en soms daarbuiten. In deze expositie wordt zijn werk gepresenteerd in combinatie met eigen korte verhalen.

Bowe Roodbergen: Pure oosterse schoonheden, de lampen van Bowe Roodbergen. Voor zijn kokerlampen en wandlampen maakt hij gebruik van  natuurlijke materialen als papier, bamboe en steen. Subtiel, met oog voor detail en perfectie creëert hij lichtobjecten die ergens op de grens van gebruiksvoorwerp en beeldhouwwerk balanceren.

Wanneer?

Vanaf Zaterdag 28 oktober 2017 tot en met Zondag 10 december 2017

Dag Van Tot
Maandag 13:00 17:00
Dinsdag 13:00 17:00
Woensdag 13:00 17:00
Donderdag 13:00 17:00
Vrijdag 13:00 17:00
Zaterdag 12:00 16:00

Contactgegevens

Galerie BAS10

Suupmarkt 10
8601 BD Sneek

Suupmarkt Model.NdtrcItem.HouseNumber
8601 BD, Sneek