De Aldegeaster Iepen Dei

Open Dag, Film, Muziek overig
Programma

Wat gaan we doen?

7.00 – 8.45 uur : Meunsternimme by de Minsken fan Aldegea

Iedereen, Oudegaasters en recreanten, jong (vanaf groep 3) en oud mag een beroep uitkiezen van een Oudegaaster dat ze voor twee uren eens even willen uitoefenen. Het is dus echt actief aan de slag, werkkleding aan! Verzamelen om 7.00 uur op het evenemententerrein, van daaruit wordt iedereen meegenomen naar hun bestemming (fietsen mee).
Iedereen kan vooraf inschrijven (via het programmaboekje) om bij één van de volgende dorpsgenoten te “meunsternimmen” (maximaal aantal deelnemers per beroep varieert van 6 tot 15):

1.    Muskusratten vangen met o.a. Pier de Haas
2.    Een fiscaal advies schrijven met Froukje Grasman
3.    Koeien melken, jongvee voeren met Jelle Reijenga, Henk Jan de Vries, Frank Ypma of
Gatze Schakel         
4.    Trekkers repareren bij Smederij Anne Hoekstra
5.    Een column schrijven met Hans Wiegel
6.    Mollen vangen met Auke de Boer
7.    Lesgeven aan de kleuters van Klaver Trije samen met juf Jantina Fokkens *
8.    Palen kraken (een kijkje achter de schermen) samen met Joeki Koopmans
9.    Monsternemen (van melk) met Klaas Vleer en Pieter Hiemstra
10.    Honden uitlaten en verzorgen met Francis Vronik
11.    Campingtoiletten schoonmaken en ander campingwerk met Ida Wassenaar
12.    Vogels bestuderen (maar dan door het oog van een professioneel) met Haye Valkema
13.    Thuiszorg verlenen aan de bewoners van It Hofke samen met een thuiszorgmedewerkster
14.    Een preek voorbereiden met ds. Wilhelm Rosenboom
15.    Vrachtwagens wassen en carosseriewerkzaamheden uitvoeren met Siebe Walinga (Rigedyk)

* Kleuters die het leuk vinden (of ouders hebben die het handig vinden) mogen deze zaterdag 2 uurtjes extra naar school voor een superleuke les van allemaal verschillende juffen en meesters die allemaal weleens van juf Jantina willen leren hoe ze dat nou doet: 30 tevreden kleuters in een klas.

Na afloop van het meunsternimmen is er een ontbijt voor alle deelnemers bij Durk en Suus van der Wal in hun boerderij op de Rigedyk en krijgen we een kleine samenvatting van de ervaringen.

11.30 uur : Ontvangst Brekmeermin in de haven met versierde bootjes
Alle kinderen tot en met groep 8 (recreanten en bewoners) die het leuk vinden om mee te varen in een eigen bootje zijn van harte welkom om, verkleed als de  “De Bisten van de Brek”, de Brekmeermin te begeleiden in de bootjesparade door de dorpshaven. Alle kleuters varen al mee met de praam (op school wordt de versiering gemaakt), juf Jantina en juf Madeleine gaan met groep 1 en 2 mee als begeleidster op de praam. Graag allemaal met je bootje of iets anders dat kan drijven verzamelen om 11.15 uur bij de receptie van de camping.

12.00 uur: Brekmiel in de pastorietuin
Ook dit jaar mogen we weer gebruik maken van de gastvrijheid van Hans en Sip de Haas, waarvoor bij voorbaat hartelijk dank! In de tuin hangt een vlaggenlijn gemaakt van kledingstukken van de Minsken fan Aldegea. Sietske en Anne Gryt zingen voor ons, we kijken ernaar uit!

± 13.15 uur: Onthulling selfiewand “De Minsken fan Aldegea”
Er zijn al vele selfies ontvangen maar eigenlijk willen we er natuurlijk altijd meer: heeft u nog geen foto ingeleverd? Doe het dan nog even snel via selfie.aid2017@gmail.com of via 06 - 2068 4822. Dit kan tot zaterdag 17 juni, helaas kunnen we de selfies die daarna binnenkomen niet meer verwerken (een extern bedrijf maakt er een foamafdruk van). Wilt u ook graag een selfie van een dierbare (bewoner) op de selfie-wand die niet meer in ons midden is? Stuur deze dan ook naar ons toe. Leuk om te vermelden wellicht is dat we voor dit project en de Iepen Dei weer royale subsidies en donaties hebben ontvangen van de gemeente Súdwest-Fryslân, TVM Foundation, de Rabobank en het Fonds Bolsward-Dronrijp. We kunnen er dus echt iets moois van maken met elkaar! De selfiewand zal naar verwachting ook enige tijd blijven staan.

13.30 uur : Brek ’n Drek Race

Een spectaculair outdoor evenement voor groepen (4 personen, vanaf groep 8) met lef en doorzettingsvermogen. We gaan over de sloot maar er vast ook onderdoor,  over en onder de bruggen, slingeren door bomen, etc. Wie heeft een topconditie en eindigt in de snelste tijd? Het parcours start bij het begin van de Joodyk (deelnemers hier verzamelen om 13.15 uur) maar het mooiste uitzicht op de deelnemers heeft u vanaf het evenemententerrein. Bovendien staat It Joo hier met een drankje voor u klaar en maken zowel Tre Paesi als de Herberch By us Thús als It Joo hier later op de middag lekkere happen voor u klaar. Schoenen verplicht, deelname op eigen risico, douchen kan na afloop in It Joo (of thuis natuurlijk). Vooraf aanmelden kan via het aanmeldformulier of alvast via recreatiestichting@gmail.com

13.45 uur : Boottocht met première vlogfilm De Minsken fan Aldegea 2017
Voor alle ouderen organiseren we een gezellige middag op Sânfurd. De boten vertrekken om stipt 13.45 uur bij de receptie van de camping, voor begeleiding bij in/uitstappen wordt gezorgd en er is eventueel alternatief vervoer. Op Sânfurd is er de première van de vlogfilm De Minsken fan Aldegea die Piet Kroes en Ypie Nynke Martens voor ons gaan maken. U bent rond 16.30 uur weer in Oudega

14.30 uur : De Minze fan Aldegea
Goochelaar Minze geeft een goochelshow voor groep 1 en 2 (locatie wordt nog bekend gemaakt)

14.30 uur : De Bisten fan de Brek
Voor de jeugd van de groepen 3 tot en met 7 is er op het terrein een parcours met allerlei outdoor activiteiten (beesten uit de Brek bestuderen met microscopen, zeepbaan, etc.). Verzamelen in de tent op het evenemententerrein.

17.15 uur: Start strúntocht: Op syk nei de Minsken fan Aldegea
Een geweldig leuke strúntocht voor jong en oud, dorpsbewoners en recreanten, door allerlei plaatsen in ons dorp waar u vast nog niet eerder bent geweest! We lopen door stegen, woningen, bedrijfsloodsen en varen over het water, onderweg werken vele Oudegaasters mee door middel van toneel, dans en muziek en zijn er kleine versnaperingen. Na afloop staat op het evenemententerrein de lokale horeca weer voor u klaar met een hapje en drankje. Deelname is gratis, wel vooraf even aanmelden via het programmaboekje. We vertrekken vanaf het evenemententerrein in groepen van zo’n 25 mensen met 1 begeleider in een strak vertrekschema (ook vanwege de acts onderweg) dus wees a.u.b. op tijd aanwezig!

20.30 uur: Monsterkoor Aldegea o.l.v. Jeanette Valkema
Als de mensen van Oudega ergens goed in zijn dan is het wel in muziek maken, niet voor niets doet onze eigen fanfare EMM dit jaar weer mee in de allerhoogste klasse van het Wereld Muziek Concours! Onder begeleiding van dit mooie korps willen we deze avond één groot “monsterkoor” vormen dat opgewarmd wordt door het kinderkoor van Klaver Trije. Geen publiek deze avond, want iedereen zingt mee in het grote koor dat onder leiding staat van ons eigen Jeanette Valkema. Wel eens een dorp gezamenlijk
Ed Sheeran of het Slavenkoor horen zingen? Meerstemmig wordt het vast : )

21.00 uur: Feest met HeechFever, de vlogfilm en een vuurtje
Lekker bijkletsen aan de lange tafels of juist heerlijk feesten op muziek van Heech Fever, de vlogfilm bekijken die Piet en Ypie Nynke hebben gemaakt of samen met de kids marshmallows in het vuur laten smelten, het wordt vast een hele gezellige avond op het evenemententerrein.

Wanneer?

Zaterdag 1 juli 2017
Vanaf 07:00 tot 23:00

Contactgegevens

Oudega

Hagenadyk
8614 AB Oudega Sudwest-Fryslan

Hagenadyk Model.NdtrcItem.HouseNumber
8614 AB, Oudega Sudwest-Fryslan