Bax Kunst: expositie Ad Arma

Tentoonstelling

Al 25 jaar een bezoek meer dan waard

De solo tentoonstelling van de landelijk bekende Arma vormt de jubileumtentoonstelling van de Galerie. Bax Kunst, begonnen als Galerie Peter Bax, opende de deuren op 16 april 1992. Zij mogen nu dus het zilveren jubileum vieren. “In deze 25 jaar is de Galerie uitgegroeid tot een toonaangevende in Nederland en daar buiten, met een unieke collectie aan hedendaagse kunst. Een onderneming die op drie poten steunt: galerie, kunstuitleen en lijstenmakerij en zo economische crises overwon. Daarnaast zijn wij al deze tijd breed betrokken bij culturele projecten in onze regio en steunen hiermee het culturele klimaat in Súdwest-Fryslân. Ik vind dat wij daar heel trots op mogen zijn. En de toekomst zien wij ook glimlachend tegemoet,” Aldus galeriehouder Redmer Bax. Hij neemt tijdens de expositie tevens het volledige bedrijf over van vader Peter. Hij vervolgt: “Symbolisch mikken vader en zoon op de maand april om de bedrijfsoverdracht financieel en emotioneel af te ronden. Natuurlijk zetten wij er op in dat Peter nog hand en spandiensten zal verlenen in de komende jaren.”

‘Niet het weglaten is de kunst, maar het toelaten’

De wereld van Ad Arma (Rotterdam, 1954) is een bijzondere. Hij is een veelzijdig kunstenaar die zich voor zijn werk onderdompelt in de ruimte van de nacht. Ad Arma maakt grafisch werk, bronzen sculpturen, gouaches, schilderijen, keramisch werk en glaskunst. Hierbij is veelal de onderliggende gedachte dat alles samenhangt, één is. Diverse thema’s geven hieraan uiting.

Ad Arma heeft door de jaren heen een indrukwekkend aantal tentoonstellingen en projecten verzorgd en dit doet hij nog steeds. Hij geniet bekendheid als één van Nederlands beste kunstenaars en werd in 2007 uitgeroepen tot Kunstenaar van het Jaar. Maar ook op internationaal niveau is hij welbekend en is zijn werk op talloze locaties te zien. De kunstenaar exposeerde  over de hele wereld, onder meer in Basel, Berlijn, Chicago, Fukuoka, Hong Kong, Keulen, Londen, Osaka en Parijs.

Reizen neemt een belangrijke plaats in in het werk van Ad Arma. Hij heeft Azië in zijn hart gesloten en reist geregeld naar India en Japan om seminars aan jonge kunstenaars te verzorgen en inspiratie op te doen. 

Wanneer?

Vanaf Zaterdag 15 april 2017 tot Zaterdag 27 mei 2017

Dag Van Tot
Zondag 16:00
Maandag 16:00
Dinsdag 16:00
Woensdag 16:00
Donderdag 16:00
Vrijdag 16:00
Zaterdag 16:00

Contactgegevens

Bax Kunst Singel 82

8601 AM Sneek

Model.NdtrcItem.HouseNumber
8601 AM, Sneek