Atrium: Expositie Margreet Elderman en Harmione Velthuis

Tentoonstelling
Margreet W. Elderman (1957-2004) volgde tussen 1976 en 1981 een beeldende opleiding in Leeuwarden.
In haar werk komt de liefde voor kleur zoals toegepast door de verschillende leden van de “Groninger Ploeg” duidelijk naar voren. 
Ze toont in haar schilderijen figuren uit de zelfkant van de maatschappij. Later verwerkte ze steeds meer gegevens uit dromen en nachtmerries in haar werk. Grote penseelstreken, vlakken aangezet met paletmes en uitgesproken kleuren van fel tot zeer somber domineren haar schilderwerk.
In haar latere leven liet haar gezondheid het afweten en werd het fysiek te moeilijk om te blijven schilderen. In die tijd heeft ze zich vooral toegelegd op het schrijven en illustreren voor verschillende tijdschriften.
In 2000 is ze gestart met glasfusing, lagen glas samen smelten op hoge temperatuur (830°C). Toentertijd was het een vrij nieuwe kunstvorm, dus was zij een pionier op dit terrein.  Met glaspoeders maakt ze nu haar eigen kleuren, en accenten brengt ze aan door zandstralen. Ze maakt meestal haar eigen mallen en smelt soms verschillende materialen tussen het glas. De roestvrij stalen frames worden door haar zelf ontworpen.
In 2003 had Harmione Velthuis het geluk dat de kunstcommissie van de gemeente De Wolden en de architect (Alberts, Van Huut en Partners) haar werk bijzonder vonden. Dit werd de eerste grote opdracht: de ramen van de raadszaal (5 meter hoog), een hele uitdaging.

Alle werken zijn te koop en de schilderijen van Elderman zijn tevens beschikbaar in de kunstuitleen van de Galerie.

Wanneer?

Vanaf Vrijdag 22 september 2017 tot en met Dinsdag 31 oktober 2017

Dag
Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
Vrijdag
Zaterdag

Contactgegevens

Atrium/Noorderkerkzaal

Oud Kerkhof 11
8601 EE Sneek

Oud Kerkhof Model.NdtrcItem.HouseNumber
8601 EE, Sneek