Welkom in Friesland

De VVV's in Zuidwest Friesland brengen je verder, ...actueel, inspirerend en spannend!

Zuidwest Friesland is van oudsher bekend om haar prachtige watersportgebied. Op- en aan de meren en vaarten bruist het van de activiteiten. Er is voor elk wat wils en er is altijd wat te doen. In Friesland kunt u iedere dag iets anders kiezen.

Grote evenementen in Sneek, Heeg, Woudsend of IJlst, afgewisseld met knusse bezienswaardigheden en musea die uw nieuwsgierigheid wekken. Of kom gewoon gezellig winkelen en slenteren door de historische steden en dorpen.

 

Zoek en Boek

 

Weersverwachting
Heeg
Weeronline.nl - Meer weer in Heegweeronline.nl Altijd jouw weer

Nieuw toeristisch Magazine 2018 Zuidwest Friesland nu verkrijgbaar

VVV De Friese Meren–Gaasterland, VVV Zuidwest Friesland en Stichting Regio Marketing Zuidwest Friesland (SRM ZWF) presenteren met gepaste trots het toeristisch magazine 2018. Door de verregaande samenwerking van deze drie partijen wordt er voor het eerst één magazine uitgebracht voor de regio Zuidwest Friesland.

De bladerbare versie van ons nieuwe magazine om alvast een voorproefje krijgen vindt u hier

Download de VVV NL app nu voor iOS en Android en ontdek zelf de leukste mogelijkheden voor een dagje weg of avondje uit in Zuidwest Friesland!


Terug naar Heeg vindt plaats op 30 juni 2018 op het water rondom het eerste eiland De Rakkepolle in het Heegermeer.

Zuidwest Friesland heeft u veel te bieden:

  • Aanmeren in dorpjes of in de vrije natuur aan de Marrekrite steigers.
  • Vissen, zwemmen, ravotten en stoeien. Niet saai en stoffig, maar veelzijdig en verfrissend
  • Fietsen, wandelen en skeeleren rond de meren.
  • Kijken naar Friese sporten zoals kaatsen, skûtsjesilen en fierljeppen.
  • Genieten van gezelligheid in de steden en dorpen.
  • Friese cultuur en historie afgewisseld met de prachtige natuur.

Rondtrekken van stad naar dorp:

Het meest bekend is natuurlijk Sneek, een bruisende watersportstad en méér!  Sneek is rijk bedeeld met monumenten en oude stadsgezichten, heeft diverse musea, een gezellig winkelcentrum en is rijk aan terrassen, cafés en restaurants. Sneek heeft het hele jaar door vele afwisselende evenementen voor jong en oud. De bekendste is natuurlijk de Sneekweek.

Laat je verrassen en maak een stadswandeling door IJlst. Geniet van dit historische stadje met haar overtuinen. Bezoek Houtzaagmolen De Rat waar de tijd al ruim 300 jaar stil staat en in Doe en Kijkcentrum Nooitgedagt waar vanaf 1865 het wereldberoemde schaatsen, gereedschap en houten speelgoed werd geproduceerd.

Heeg is het watersport Eldorado in Zuidwest Friesland. Het bruisende dorp met diverse jachthavens en werven, verhuurbedrijven en vele knusse terrasjes aan het water. Heeg heeft alle watersportvoorzieningen en biedt volop gezelligheid, winkeltjes en huurmogelijkheden en is gelegen aan één van de mooiste binnenmeren van Europa: het Heegermeer!

Woudsend  met de charme van vroeger en het comfort van nu!  De vele gerestaureerde pandjes, smalle steegjes en verrassende doorkijkjes en het gezellige dorpscentrum nodigen uit tot een aangename ontdekkingstocht door het oude handelsdorp. In de knusse dorpjes gelegen rond de meren is het goed toeven.

GaastmeerOudega en Uitwellingerga hebben ruime watersportvoorzieningen en verrassend veel activiteiten, heerlijke restaurantjes met terras aan het water en volop verhuur mogelijkheden. Zoals u ziet kunt u in Zuidwest Friesland naast heel veel activiteiten ook onthaasten in de vrije natuur en genieten van rust en ruimte. Voor het zoeken en boeken van uw vakantieaccommodatie kunt u online gebruik maken van de VVV Boekingscentrale: www.frieslandvakanties.nl

Advertenties 

Recreatieberijf aan het Water

Bootsma Jachtverhuur

Jachtcharter Klompmaker

Wat is er vandaag te doen in Zuidwest Friesland?

Aanmelden van uw evenement